Nieuws

 • 22 mei 2024

  Ambitiedocument Station Stadionpark Rotterdam

  BGSV mag aan het ambitiedocument Station Stadionpark in Rotterdam gaan werken. Begin mei wonnen wij de uitvraag in opdracht van de gemeente Rotterdam. Het station wat nu nog alleen gebruikt wordt tijdens wedstrijden in de Kuip moet in de toekomst een volwaardig station worden voor de bestaande omliggende bebouwing en de nieuwe ontwikkeling Stadionpark. Het station moet gaan aansluiten op de 3e stadsbrug en vormt een verbinding tussen de bestaande en nieuwe stadsdelen. (I.s.m. André Rodenburg klimaatadviseur) 

 • 16 mei 2024

  Leeuwesteyn geselecteerd voor ARC24 Stedenbouw Award

  Leeuwesteyn is geselecteerd voor de ARC24 Stedenbouw Award van de Architect Longlist ARC24 Stedenbouw Award (dearchitect.nl). De jury gaat zich de komende weken beraden over de longlist. Uit deze lijst selecteren zij drie projecten voor de shortlist. 

 • 15 mei 2024

  Aangepast bestemmingsplan Huis ter Heide gepresenteerd aan omwonenden

  De omwonenden van de ontwikkeling Huist ter Heide West zijn geïnformeerd over het aangepaste bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van deze ontwikkellocatie. Naar aanleiding van zienswijzen en nader natuuronderzoek is gekozen voor een kleiner ontwikkelgebied met compactere bouw waardoor een deel van de aanwezige bosschages niet bebouwd hoeft te worden. Daarnaast worden voor de in de omgeving van het gebied wonende dassen maatregelen genomen om de kwaliteit van hun foerageergebied te verhogen.

 • 13 mei 2024

  Landje van Fleur Hoogkarspel

  Het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het Landje van Fleur is afgerond. In opdracht van STED Development en ODV vastgoed ontwikkeling, hebben we een stedenbouwkundig plan opgesteld voor bloemrijk wonen aan de noordzijde van Hoogkarspel. Een ontspannen woonwijk van 92 woningen in verschillende typologieën die is geïnspireerd op zijn verleden als bollenbedrijf. Dit komt tot uiting in de inrichting van het openbaar gebied, waar we nu mee aan de slag gaan, en de uitwerking van de architectuur. De bollenschuur vormt de inspiratie voor het appartementengebouw dat als opvallend baken staat opgesteld bij de entree van het dorp.

 • 8 mei 2024

  Aan de slag in Mijdrecht

  We gaan voor de gemeente Ronde Venen aan de slag met twee locaties in Mijdrecht. Samen onderzoeken we de kansen voor herontwikkeling met als eindproduct een ruimtelijk kader.

 • 5 april 2024

  Ontwikkelvisie Beatrixkwartier en Bezuidenhout-West in Den Haag

  BGSV heeft samen met landschapsontwerper Wolbert van Dijk en klimaatadviseur André Rodenburg de uitvraag voor het opstellen voor Ontwikkelvisie Beatrixkwartier en Bezuidenhout-West in Den Haag gewonnen. De gemeente heeft hoge ambities voor de twee verschillende stadsdelen van Den Haag. Ze liggen vlakbij station Den Haag Centraal en zijn onderdeel van het Central Innovation District (CID) waar een flinke verdichtingsopgave ligt. Grote barrières moeten geslecht worden om de wijken beter met hun omgeving en het station te verbinden. Het toevoegen van groen en verblijfskwaliteit staat hierbij voorop!

 • 6 maart 2024

  Stedenbouwkundig plan de Kleine Steeg Sittard vastgesteld

  Het college van de gemeente Sittard-Geleen heeft ingestemd met het Schetsontwerp stedenbouwkundig plan voor de Kleine Steeg te Sittard. De rondom de Kleine Steeg gelegen ontwikkellocaties maken een transformatie mogelijk naar een toekomstbestendige, duurzame en groene leefomgeving. Het komende half jaar gaan we het SO verder uitwerken, stellen we een beeldkwaliteitsplan en inrichtingsplan op.

 • 19 oktober 2023

  BGSV wint uitvraag voor nieuwe wijk in gemeente Dijk en Waard

  BGSV heeft samen met Stadkwadraat de uitvraag voor een nieuwe wijk in de gemeente Dijk en Waard gewonnen. De nieuwe wijk van circa 600 woningen ligt aan de oostzijde van Noord- en Zuid-Scharwoude. We maken een stedenbouwkundig plan in opdracht van de gemeente samen met de planeconoom Jaap Zijda van Stadskwadraat, landschapsontwerper Wolbert van Dijk en klimaatadviseur André Rodenburg. Het wordt een wijk met veel betaalbare woningen (circa 65%), een vernieuwend mobiliteitsconcept en veel groen en (vaar)water. Binnen de wijk bevinden zich een aantal bestaande voorzieningen/verenigingen: tennis, volkstuinen, pétanque, hondenschool, een moskee en een kinderboerderij. Deze willen we integreren in de wijk waar ontmoeting centraal staat. In een intensief participatieproces met de verenigingen, grondeigenaren en omwonenden brengen we de ontwikkeling van deze bijzondere plek een stap dichterbij.

 • 6 februari 2023

  Gemeenteraad Den Haag bezoekt ANWB locatie Wassenaarseweg

  BGSV en de gemeente Wassenaar hebben aan de gemeenteraad van Den Haag uitleg gegeven over het proces en de plannen: stedenbouwkundigkader, bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan. Ook hebben we gezamenlijk rondgelopen op het terrein met een prachtig rijksmonument en grenzend aan park Clingendael. Een nuttige en informatieve bijeenkomst in een ontspannen sfeer.

 • 15 januari 2023

  Aan de slag met zuidelijk spoorgebied Eindhoven

  BGSV gaat in opdracht van NS Stations, de gemeente Eindhoven en ProRail aan de slag met het opstellen van een gebiedsvisie voor het zuidoostelijk spoorgebied in Eindhoven. In de gebiedsvisie moet een ruimtelijk raamwerk worden vastgelegd waarin de huidige functies en de diverse ruimteclaims zijn ingepast en waarin de potentie van de locatie tot zijn recht komt. In onze aanpak is aandacht voor alle belangen van de opdrachtgevers, de omwonenden en de gebruikers van het gebied. Wij hebben veel ervaring met vergelijkbare opgaven en gaan met enthousiasme aan de slag!

   

 • 1 januari 2023

  Stage lopen bij BGSV

  Stagiaires

  Wij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste stagiaires. Je werkt binnen het bureau mee aan verschillende projecten op het gebied van stedenbouw en landschap.  Enige ervaring met AutoCAD, Illustrator, Indesign en Photoshop is een pre. Voor de periode vanaf september 2024 zijn we voorzien, vanaf januari/ februari 2025 hebben we weer stageplaatsen beschikbaar voor een minimale periode van 5 maanden.

  Wil je in aanmerking komen voor deze plek dan kun je je cv en portfolio mailen naar petrahoumes@bgsv.nl

  Voor meer informatie kun je ons ook bellen op 010-240 05 40