Masterplan Rijnhaven

Rotterdam

Deze uniek plek is misschien wel de meest kenmerkende plek van Rotterdam. De Rijnhaven heeft een bijzondere havengeschiedenis. De vijfhoekige vorm van het havenbekken maakt van de Rijnhaven een unieke en beschutte plek. De leegte is kenmerkend, maar tegelijkertijd roept de plek om een nieuwe toekomst waarbij het water wordt geactiveerd en Rotterdam zijn skyline kan uitbreiden.
BGSV leverde samen met Barcode en Robbert de Koning, haar bijdrage aan het ambitieuze masterplan van de gemeente Rotterdam.

In het masterplan voor de Rijnhaven is ruimte voor een nieuw levendig en stedelijk gebied met bijbehorende skyline en een 18 hectare groot drijvend park. Hiermee behoudt de Rijnhaven haar open havenkarakter met de kades en vergezichten over het water. Een klein gedeelte van de haven langs de stadsas wordt gedempt voor circa 300.000 m2 nieuw stedelijk en gemengd programma tussen de twee metrostations.Het drijvende park maakt het water beter beleefbaar en de kades en steigers maken een rondje Rijnhaven langs en op het water mogelijk. Het nieuwe stadspark wordt een aantrekkelijke openbare ruimte voor alle Rotterdammers met een stadsstrand, drijvende parkpontons, esplanade en steigers. De kracht van het plan zit in de eenvoudige structuur die goed aansluit op de omliggende wijken. De spectaculaire skyline geeft vanaf het open water het gevoel van een arena. De komende jaren ontstaat in de Rijnhaven een levendig centrumgebied dat Noord en Zuid sterker met elkaar verbindt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith de Koster

Meer afbeeldingen