RiverArt R&D

Rotterdam - Dordrecht

Met een serie kunstprojecten langs de rivier vestigt RiverArt de internationale aandacht op de regio Rotterdam-Drechtsteden.

“De kracht en schoonheid van het gebied: daar staan we voor. Het kunstproject maakt de natuur nadrukkelijk zichtbaar, net als het culturele en industriële erfgoed, de florerende en innovatieve maritieme sector én haar unieke geschiedenis,” aldus Han Bakker, directeur van RiverArt.

Jaarlijks bezoeken zo’n 10 miljoen toeristen deze regio waarin 1 miljoen mensen wonen. Rotterdam en Dordrecht liggen slechts 9 kilometer uit elkaar. Tussen deze steden is in de loop der jaren een ‘werkend landschap’ ontstaan. Industrie, natuur en verstedelijking: ze zijn hier op een bijzondere manier met elkaar vervlochten. Met een inspirerende kunstroute langs de oevers wordt de verbinding nog duidelijker. In d­­e rivierdelta tussen Rotterdam en Dordrecht is de ingenieurskunst tot bloei gekomen. Eerst met de dijkenbouw, vervolgens met baggeren. Daarna kwamen de staalindustrie, de scheepsbouw en zelfs de vliegtuigbouw. De maritieme technologie en maakindustrie, offshore en waterbouw zijn dé kernactiviteiten van de regio Drechtsteden/Rotterdam. Op maritiem gebied -(innovatief) maatwerk en waterbouw-  is het gebied de absolute hotspot in de wereld, al weten maar weinig bezoekers dit.

BGSV heeft het verhaal van RiverArt in perspectief geplaatst door een analyse van het gebied te maken, waarin de verschillende lagen in het werkend landschap belicht worden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith de Koster

Meer afbeeldingen