Entreegebied Jaarbeurs

Utrecht

BGSV heeft in opdracht van Jaarbeurs Utrecht een inrichtingsplan gemaakt voor het entreegebied van de Jaarbeurs. Voorafgaand aan de inrichtingsplannen zijn een quickscan en een stedenbouwkundig programma van eisen opgesteld voor het Jaarbeursterrein.

Het entreegebied van de Jaarbeurs is onderdeel van de ‘centrumboulevard’: de langzaam verkeersroute die de stationshal van het Centraal Station aan diverse stadspleinen ter weerszijde koppelt. In het entreegebied van de Jaarbeurs worden in de komende jaren een megabioscoop en diverse stedelijke voorzieningen gebouwd. Het ontwerp speelt in op de omgeving die deels nog onbebouwd is maar later wordt geflankeerd door stedelijke bebouwing.
De inrichting focust op een groene route, een bomenlaan, van het station naar de Jaarbeurs en op een plezierig verblijfsklimaat op het Oranjeplein. Het Oranjeplein krijgt een groen karakter door een ensemble van grote, stoere boombakken met bomen met een brede, lichtdoorlatende kroon. De boombakken zijn afgedekt met een licht bollend grastapijt en voorzien van zitranden. Het Oranjeplein krijgt een feestelijke verlichting in de vorm van een sterrenhemel. Dit zorgt ’s avonds voor een feeërieke verlichting.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith de Koster

Meer afbeeldingen